UtopiaZone

Δεν ξέρω αν η Utopia μπορεί να με βοηθήσει αλλά συνέβη κάτι που με εκνεύρισε πολύ… Πριν λίγες ώρες είδα στην σελίδα μιας κοπέλας που ξέρω σε ένα άλλο site δημοσιευμένο ένα κομμάτι μου. Της εξήγησα ευγενικά ότι το κομμάτι είναι δικό μου και ότι αν μπορεί να το σβήσει ή τουλάχιστον να γράψει το όνομα μου στο τέλος. Εκείνη αφού με έβρισε μου είπε ότι θα ανεβάσει παντού το κομμάτι μου με το δικό της όνομα από κάτω… Τι μπορώ να κάνω σ’ αυτή τη περιπτωση??

Κοινή χρήση

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

και δεν την κάνεις ρόμπα να μάθει? πες μας ποιο είναι το ποίημά σου και ποια είναι η εν λόγω "κυρία" που το έκανε αυτό. σε ποιο σάιτ? όχι τίποτα άλλο, αλλά για να την έχουμε υπόψην μας κι εμείς...

Απάντηση σε αυτό

Οπως λέει και η Αθη πές μας λεπτομέρειες και αν συμφωνούν και τα υπόλοιπα μέλη της Ουτοπίας ΟΛΟΙ ΜΑΣ να μπούμε στην σελίδα της και απο το πολύ κράξιμο που θα φάει να βγάλει σπίθες ... το ποπάκι της. !!!

Απάντηση σε αυτό

Δεν υποτίθεται ότι έχουμε το copyright σε ό,τι ανεβάζουμε ρε σεις;
Αν δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε είμαστε πολύ ξέφραγο αμπέλι...
πες της ότι θα τη σύρεις στα δικαστήρια αν δεν το κατεβάσει για να κόψεις αντιδράσεις τουλάχιστον...
Επίσης, μετράει σίγουρα και η ημερομηνία αν το έχεις δημοσιεύσει πριν από αυτή.
Και πες μας τι είναι...τραγούδι, ποίημα τι απ' όλα; Και επίσης ποια είναι αυτή και σε ποια σελίδα έγινε το σκηνικό, εγώ δε θα κράξω απλώς από περιέργεια...

Απάντηση σε αυτό

Λοιπόν, είναι στίχοι απο ένα δικό μου κομμάτι. Συγεκριμένα αυτό το κομμάτι

http://conapl.ning.com/profiles/blog/show?id=1636714%3ABlogPost%3A7...

Η κοπελιά το βρήκε και το έγραψε στο hi5 της στο about me (για όσους ξέρουν από hi5) δυστυχώς ήθελα πολύ και εγώ να της γράψω κάποιο σχόλιο αλλά με έκανε block οπότε δεν μπορώ να το κάνω πλέον. Αυτό είναι το link από την σελίδα της κοπελιάς

http://hi5.com/friend/175216622--irene--Profile-html

Το πρόβλημα είναι πως η κοπελιά είναι το ίδιο μικρή σε ηλικία όσο και εγώ και δεν έχω ιδέα τι να κάνω αλλά έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί δεν καταλαβαίνει πόσο άσχημο είναι αυτό που έχει κάνει. Προφανώς δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κάτι αλλιώς θα καταλάβαινε ότι αυτό το κομμάτι είναι ένα κομμάτι από μέσα μου, από την καρδιά μου και θα το έβγαζε. Για να μπορέσετε να δείτε το profile της στο συγκεκριμένο site και για να μπορέσετε να της γράψετε σχόλιο πρέπει να φτιάξετε λογαριασμό και να την κάνετε add. Επίσης στην «συζήτηση» (ο θεός να την κάνει γιατί μόνη μου συζητούσα) άφησε να εννοηθεί ότι αν την παρακαλέσω ίσως και να το βγάλει. Δεν μου φαίνετε όμως ιδιαίτερα σωστό να την παρακαλέσω για κάτι που μου ανήκει…

Απάντηση σε αυτό

ωχ... hi 5... άντε να βρεις το δίκιο σου σ' αυτή την κουταμάρα...
τι να σου πω; κάποιος ίσως να ξέρει πως να σε βοηθήσει, εγώ ομολογώ ότι δεν ξέρω...
Αν ήμουν στη θέση σου θα της ξεκαθάριζα ότι έχω το copyright και θα την απειλούσα με μήνυση (αν ξέρεις φυσικά ονοματεπώνυμο, αλλιώς πρέπει να ψάξεις να τη βρεις μέσω hi 5, μεγάλη διαδικασία...)μήπως φοβηθεί και το κατεβάσει. Αν και δεν μπορείς να αφήσεις σχόλιο στη σελίδα της μπορείς τουλάχιστον να της στείλεις π.μ.;
Τι να σου πω άλλο δεν ξέρω..; Βασικά προβληματίστηκα, γιατί ξέρω και ένα άλλο περιστατικό με κάτι φίλους που είχαν βγάλει ένα τραγούδι στο mw και μετά το άκουσαν σε μια σχολική συναυλία από ένα συγκρότημα που το παρουσίαζε ως δικό του (ελαφρώς διασκευασμένο) και τώρα ψάχνουνε να τους βρούνε...
και μετά ανησυχούμε εμείς στο utopia ότι παραβιάζουμε τους κανόνες πνευματικών δικαιωμάτων... Τελικά εμείς οι ίδιοι είμαστε προστατευμένοι;

Απάντηση σε αυτό

Την είπα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά μου είπε ότι από την στιγμή που στο site που το έβαλα υπάρχει ο όρος copy paste χάνονται τα μισά πνευματικά μου δικαιώματα. Ισχύει κάτι τέτοιο ?

Απάντηση σε αυτό

στο προφίλ της ιρένε στο Hi5 Δέσποινα, έχει μια επιλογή για προσβλητική συμπεριφορά. γιατί δε δοκιμάζεις να γράψεις αναφορά για το θέμα σου και να τη στείλεις? γραψε και για το θρασος της κοπελιας... και μη την ακους τι σου λεει.

Απάντηση σε αυτό

όχι ρε συ, αν με το copy paste λυνόταν το πρόβλημα, θα επικρατούσε χάος...

Απάντηση σε αυτό

μυνηση για κλοπη πνευματικης περιουσιας
και δεν ισχυει κατι τετοιο η πνευματικη περιουσια διδεται στο ακεραιο πεστης και να ερθει να τα πουμε μαζι να δεις που θα της παρουμε και λεφτα αν θελεις [γυρω στα 58.000 ευρω]
δεν σε αναλαμβανω

Απάντηση σε αυτό

Pr Lilith... said:
Την είπα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά μου είπε ότι από την στιγμή που στο site που το έβαλα υπάρχει ο όρος copy paste χάνονται τα μισά πνευματικά μου δικαιώματα. Ισχύει κάτι τέτοιο ?

Μαλακιες (με το συμπαθειο)

Απάντηση σε αυτό

αυτό είναι που λένε, φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης. βρήκες και τον μπελά σου από πάνω.

μού είχε τύχει και μένα κάτι τέτοιο. ποστάρισε κάποια στο blog της στο pathfinder ένα δικό μου γραπτό, τού άλλαξε τον τίτλο, αλλά όλα τα υπόλοιπα ίδια. νά 'ναι καλά η Άθη που με ειδοποίησε και την ευχαριστώ. είχε και σχόλια πολύ θετικά για το γραπτό μου, άσχετα αν το παρουσίαζε σα δικό της. τής άφησα ένα σχόλιο και τής είπα να το βγάλει ή -έστω- να αναφέρει τον δημιουργό. το σχόλιο δε το εμφάνισε ποτέ (μιας και υπάρχει η επιλογή να εγκρίνεις τα σχόλια προτού τα εμφανίσεις). μετά από λίγες μέρες το έσβησε, όπως και έσβησε και το προφίλ της στο pathfinder. από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι έγινε.

αυτό με την ημερομηνία που σού είπε ο σωτήρης είναι μία λύση, αν και στην ουσία δεν καλύπτεσαι. το άλλο που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να πας στο προφίλ σου στο hi5 (αν έχεις) και να κάνεις λινκ τη σελίδα τής κοπέλας και να την ξεμπροστιάσεις εκεί. όσο γι αυτό με τα πνευματικά δικαιώματα που σού είπε, ότι και καλά χάνονται τα μισά επειδή υπάρχει το copy-paste, είναι μπούρδες. ελπίζω να καταλαβαίνεις το γιατί.

Απάντηση σε αυτό

Αν θες ανεβασε το ιδιο κομματι στο hi5 με την υπογραφη σου! και ενα λινκ με την προγενεστερη δημοσιευση του, στο διαδυκτιο. Μπορεις να την εκθεσεις, στο χωρο που θελει να προβληθει με τον δικο σου κοπο! αν καταλαβα καλα, δεν ειναι ζητημα, να αποδειξεις οτι δεν εισαι "ελεφαντας" αλλα η λαθος αντιμετωπιση απο καποιον, (ο οποιος σε αξιολογει τοσο, ωστε να σε "κλεψει"). Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο! ¨)ετσι;¨)¨) αν εχεις κρατησει αντιγραφο της (γραπτης συνομιλιας σας) μπορεις να το χρησιμοποιησεις και αυτο! ανεβασε το μαζι με το ποιημα!
Τελος γραψε κι αλλα και.... χαρισε της ενα! (ανωτεροτητα!) λολ

Απάντηση σε αυτό

RSS

Πληροφορίες

poihtikh adeia poihtikh adeia δημιούργησε αυτό το κοινωνικό δίκτυο στο Ning.

Βίντεο

Σημειώσεις

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

Δημιουργήθηκε από τον/την flyingcat 28 Ιουν 2009 at 21:46. Τελευταία ενημέρωση: flyingcat 28 Ιουν.

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ

Δημιουργήθηκε από τον/την poihtikh adeia 23 Ιουν 2008 at 23:42. Τελευταία ενημέρωση: poihtikh adeia Ιουν. 23, 2008.

ΜΗΝ πετάτε τα εισιτήρια !!!

Δημιουργήθηκε από τον/την poihtikh adeia 27 Μάι 2008 at 5:10. Τελευταία ενημέρωση: poihtikh adeia Μάι. 27, 2008.

Δημιουργήθηκε από τον/την poihtikh adeia 20 Μάι 2008 at 0:53. Τελευταία ενημέρωση: poihtikh adeia Μάι. 23, 2008.

© 2009   Δημιουργήθηκε από τον/την poihtikh adeia στο Ning.   Δημιουργήστε το δικό σας κοινωνικό δίκτυο

Διακριτικά  |  Αναφορά προβλήματος  |  Απόρρητο  |  Όροι χρήσης

Συνδεθείτε για να συνομιλήσετε
Technorati Profile